Via bokningsfunktionen bokar medlemmar själv in sig till intressant grupp och betalar antingen direkt med kort eller via faktura. När medlemmen bokat sig trillar denna direkt in i rätt medlemsgrupp.

Såhär öppnas bokning till grupperna

1. Gå till menyn ”Bokningar” i vänstermenyn → ”Gruppinställningar” i toppmenyn

2. Klicka på ”Ändra” ute till höger vid önskad grupp

3. Fyll därefter i önskade fält:

Vänstra rutan: "Grundinställningar"

• Max deltagare: fyll i en siffra. Om det inte finns något max för gruppen, fyll i "999".

• Visas från/till = när gruppen ska synas även om de inte är öppna för bokning.

• Prio grupp = startdatum för bokning för de medlemmar som deltagit i en specifik grupp.
  • Prio period = startdatum för bokning för medlemmar i en specifik period.
  • Alla = startdatum då alla kan boka sig.

Högra rutan: "Mer information"

• Gruppnamn: fyll i om gruppens namn ska heta något annat ute på bokningssidan.

• Startdatum/Slutdatum = datum när kursen startar/slutar.

• Ålder till/från = Välj vilka åldrar som kan anmäla sig till gruppen.

• Beskrivning = skriv en beskrivning (kort eller lång) om gruppen.

• Välj ”prenumeration” om det ska vara möjligt att prenumerera på gruppen

• Bifoga fil: bifoga en pdf. Exempelvis ett välkomstbrev, regler/policy i föreningen, packlista...

De två rutorna längst ner till vänster: "Formulär" och "Tillval"

• Lägg till eventuella Formulär och Tillval som ni vill att medlemmen ska svara på/ha möjlighet att göra i samband med bokningen. Ni kan välja flera formulär och tillval.

4. Uppdatera!

5. Gör därefter inställningar under fliken ”Formulär”. Läs mer om det HÄR >>.

6. Gör därefter inställningar under fliken ”Inställningar”

Utökat läge

Om flera grupper ska ha samma inställningar kan dess redigeras samtidigt genom att klicka på ”Utökat läge”. I utökat läge bockar man i rutorna för de grupper du vill ändra och klickar på ”Ändra markerade”. I nästa läge bockar man i kryssrutan till vänster för de fält du vill redigera.