Via bokningsfunktionen bokar medlemmar själv in sig till intressant grupp och betalar antingen direkt med kort eller via faktura. När medlemmen bokat sig trillar denna direkt in i rätt medlemsgrupp.

Såhär öppnas bokning till grupperna

1. Gå till menyn ”Bokningar” i vänstermenyn → ”Bokningar” i toppmenyn

2. Klicka på ”Ändra” ute till höger vid önskad grupp

3. Fyll därefter i önskade fält:

Grundinställningar

• Gruppnamn: gruppen du gör inställningar för.

• Alt. gruppnamn: fyll i om gruppen ska heta något annat ute på bokningssidan.

• Max deltagare: fyll i en siffra. Om det inte finns något max för gruppen, fyll i "999".

• Visas från/till = dag och tid när gruppen ska synas även om den inte är öppen för bokning.

• Bokningsstart:

- Alla: startdatum då alla kan boka sig.

- Prio grupp = startdatum för bokning för de medlemmar som deltagit i en specifik grupp. Välj specifik grupp/grupper som ska prioriteras under "Prioriterade Grupper".

- Prio period = startdatum för bokning för medlemmar i en specifik period.

Prioriterade Grupper

• Period: välj en period

• Grupp: välj en grupp

Mer information

• Ålder från/till: välj vilka åldrar som kan anmäla sig till gruppen.

• Träningstillfällen: ställ in vilket tidsspann gruppen har träning. Lägg till veckodag, tid och plats.

• Beskrivning: skriv en beskrivning (kort eller lång) om gruppen.

• Bifoga fil: bifoga en pdf. Exempelvis ett välkomstbrev, regler/policy i föreningen, packlista...

Avancerade inställningar

• Bevaka grupp: tillåt bevakning av grupp (automatiska mailutskick när det blir en ledig plats i gruppen)

• Lägg till formulär/tillval: lägg till egna frågor eller tillval när medlemmen bokar sig.

Utökat läge

Om flera grupper ska ha samma inställningar kan dess redigeras samtidigt genom att klicka på ”Utökat läge”. I utökat läge bockar man i rutorna för de grupper du vill ändra och klickar på ”Ändra markerade”. I nästa läge bockar man i kryssrutan till vänster för de fält du vill redigera.