Såhär startar man återanmälan för befintliga medlemmar och skickar ut en avisering:

1. Skapa ny period: Gå till “Inställningar”, “Perioder”. Skapa en ny period genom att gå till “Lägg till period” och välj sedan “Kopiera mellan perioder”. Alla grupper som man ska kunna återanmäla sig till ska kopieras.

2. Lägg till gruppkostnader: Gå till “Fakturering”, “Inställningar”, “Gruppkostnader”. Se till att gruppens alla kostnader är upplagda. Klicka på “Lägg till kostnad” om någon kostnad saknas

3. Bekräfta grupperna: Gå till ”Medlemsgrupper”. Klicka på ”Bekräfta alla” och därefter ”Bekräfta gruppen”

4. Gör inställningar för aviseringar: Gå till “Aviseringar”, “Aviseringar/nyanmälningar”. Klicka “Ändra” ute till höger om gruppen du vill starta aviseringen för och ställ in maxantal, aviseringsdatum och sista betaldatum. Om de medlemmar som inte betalt avgiften efter sista betaldatum ska tas bort ur gruppen så bocka i rutan “Ta bort medlemmar”.

- Maxantal: så många kan anmäla/återanmäla sig till gruppen
- Aviseringsdatum: det datum då anmälnings- och betallänken skickas ut till medlemmen
- Sista betaldatum: sista dagen då medlemmarna kan betala

- Mer information: välj att bifoga en PDF i betalningsbekräftelsen som medlemmen får när den betalt om du önskar det.


Mellan aviseringsdatum och sista betaldatum kommer automatiska påminnelser skickas ut till medlemmarna så att de ej missat att anmäla sig. Om de vill avanmäla sig använder de samma länk och klickar på knappen “Jag ska inte vara med”.