När det är dags för föreningen att skapa en ny period går ni till Föreningsinställningar i vänstermenyn → Perioder i toppmenyn. Därefter följer ni nedan steg.

1. Skapa ny period

idrott: om sektionsförening, ställ in rätt idrott.

period: ange namnet på perioden t.ex. VT2023 eller Säsong 2023.

kalenderår: ange kalenderår, det år som perioden startar i.

från och till: ange datumen som perioden ska löpa under.

licensår: fyll i licensår om ni fakturerar för licens/försäkring och vill ha en sammanställning på detta i SportAdmin. Gäller gymnastik, cheerleading, innebandy och fotboll.

medlemsår*: Medlemsåret är det som styr medlemsavgiften.
Ska era medlemmar betala en ny medlemsavgift denna period måste medlemsåret skilja sig från den tidigare perioden. Betalade era medlemmar en medlemsavgift föregående period som även gäller för denna period anger ni samma medlemsår som föregående period.
Det gör inget ifall medlemsåret inte matchar ert kalenderår — det är en siffra som endast syns för dig som huvudadministratör.

*Om medlemskapet löper helår (jan-dec):
ställ in året som perioden löper under

*Om medlemskapet löper halvår, två terminer:
vårterminen 2023: medlemsår 2022
höstterminen 2023: medlemsår 2023 (medlemsåret måste skilja sig mot föregående medlemsår)

*Om medlemskap löper säsongsvis (höst-vår): ställ in året som perioden börjar i

familjemedlemskap: Aktivera om ni har familjemedlemskap och välj typ,

- Föreningsstyrt (gruppfakt.): föreningen kopplar själva ihop familjerna och skapar gruppfakturor.
- Föreningsstyrt (avi/bok): föreningen kopplar själva ihop familjerna och aviserar.
- Automatisk (avi/bok): medlemmen kopplar själv ihop sin egen familj i sin avisering.

aktiv period/underperiod: klicka i aktiv period om perioden ska bli förvald när man loggar in. Klicka i underperiod om ni är en sektionsförening och behöver en aktiv period per idrott.

2. Kopiera grupper/personer

från: välj den period som ni önskar kopiera från.

till: välj den period som ni önskar kopiera till.
kopierarutan: behåll alla bockrutor så sparas inställningarna från förra perioden.
grupper: klicka ur bockkrutan för de grupper som INTE ska kopieras över.

deltagare*:

ledare*:

*Vanligast för gymnastik:

deltagare: töm barngrupperna på deltagare då de ofta ska återanmäla sig. Behåll deltagarna i trupp/tävlingsgrupper då de ofta INTE ska återanmäla sig.

ledare: behåll

*Vanligast för simning:

deltagare: töm barngrupperna på deltagare då de ofta ska återanmäla sig. Behåll deltagarna i tävlingsgrupper då de ofta INTE ska återanmäla sig.

ledare: behåll

*Vanligast för lagsport (fotboll, innebandy, ishockey):

deltagare: behåll deltagarna då de ofta INTE ska återanmäla sig. Ofta ligger spelarna kvar i grupperna tills de säger att de vill sluta.

ledare: behåll

3. Aktivera medlemskort och erbjudande

Skapa ett medlemskort, steg-för-steg >>

Skapa ett medlemskort, film >>

4. Övriga inställningar

När perioden är skapad och alla inställningar är gjorda, titta igenom nedan:

1. Bekräfta medlemmar och grupper
    (Medlemsgrupper i vänstermenyn → välj medlemsgrupp i rullistan → klicka på Bekräfta alla uppe i högerhörnet → klicka därefter på Bekräfta gruppen. Upprepa med samtliga medlemsgrupper).
  2. Gruppkostnader
    (Betalinställningar i vänstermenyn → Gruppkostnader i toppmenyn).