Logga in som medlem

Som medlem kan du logga in i SportAdmins MedlemsApp om din förening har aktiverat den. Skriv in din e-postadress och klicka på hämta engångskod, skriv in engångskoden, som skickas till den e-post du angivit, och logga in. E-postadress måste finnas registrerad i föreningens medlemsregister för att du ska kunna logga in.

”Oj, det verkar som att e-postadressen inte är registrerad”

Att du inte kan logga in kan bero på;

– din förening har inte aktiverat MedlemsAppen eller har inte aktiverat just ert lag/grupp för att visas i MedlemsAppen (kontakta din förening).

– din e-mailadress är inte kopplad till någon person – om du har flera olika mailadresser rekommenderar vi att du testar logga in med dessa, kanske är det någon av dem som är kopplade? (Om du fortfarande inte kommer in, kontakta din förening så kan de hjälpa dig att se vilken e-postdress som du har registrerat eller uppdatera din e-postdress).

- du har nyligen bytt e-postadress men inte informerat föreningen om detta, dvs din gamla adress ligger fortfarande kvar i deras uppgifter.

Samla fler personer under ett och samma konto i MedlemsAppen?

Är du eller ditt/dina barn med i mer än en förening och vill se samtligas lag/grupper i MedlemsAppen?

Säkerställ då att den e-mailadressen som du loggar in med även finns registrerad på de personer som du vill koppla ihop.

Är du tex. målsman behöver samma e-postadress vara inlagd på samtliga barn.

Ändra e-postadress

Om du som medlem vill ändra din e-postadress behöver du kontakta föreningen och be dem att ändra din adress.