Som idrottsförening kan ni ansöka om kommunalt LOK-stöd/aktivitetsbidrag.

Alla kommuner har olika deadlines för när ansökan ska vara inskickad.
Vänligen ta reda på när din kommun har sin deadline.

INNEHÅLL

1. ApN & Rbok

SportAdmin har stöd för att skicka över föreningens aktiviteter om er kommun använder sig av ApN eller Rbok som kommunsystem för kommunalt LOK-stöd/aktivitetsbidrag. Vi skickar då automatiskt över föreningens aktiviteter från SportAdmin till kommunens system varje natt.

Själva ansökan gör ni i kommunens system, och behöver därmed logga in i ApN/Rbok.

Aktivera kopplingen till ApN/Rbok

Om er kommun är ansluten till ApN/Rbok behöver ni säkerställa att nedan är gjort i SportAdmin.

1. Navigera till LOK-STÖD i vänstermenyn > INSTÄLLNINGAR i toppenmenyn.

2. Klicka på ÄNDRA vid Kommunalt LOK-stöd.

3. Klicka på GODKÄNN.

4. Bocka i aktiveringsrutan.

5. UPPDATERA.

När ni aktiverat detta i SportAdmin behöver ni också kontakta kommunen och be dem aktivera import från SportAdmin till ApN/Rbok. Då behöver ni även ange ert FöreningsID, som står angivet under LOK-STÖD i vänstermenyn > INSTÄLLNINGAR i toppenmenyn > vid Kommunalt LOK-stöd.

Det sista ni behöver göra är att koppla era platser till en ApN/Rbok-anläggning.

1. Navigera till LOK-STÖD i vänstermenyn > INSTÄLLNINGAR i toppenmenyn > PLATSER i undermenyn.

2. Klicka på ÄNDRA till höger om en plats.

3. Välj Anläggning i rullistan.

4. UPPDATERA.

2. Kommun med egna inställningar

Om er kommun istället har egna inställningar finns inget system som vi skickar över era aktiviteter till. Ni behöver fortsatt aktivera det kommunala LOK-stödet i SportAdmin.

1. Navigera till LOK-STÖD i vänstermenyn > INSTÄLLNINGAR i toppenmenyn.

2. Klicka på ÄNDRA vid Kommunalt LOK-stöd.

3. Klicka på GODKÄNN.

4. Bocka i aktiveringsrutan.

5. UPPDATERA.

Underlag för ansökan

I SportAdmin finns det underlag som ni kan använda som hjälp till när ni ska ansöka om det kommunala LOK-stödet/aktivitetsbidraget. Ni kan skriva ut närvarokort som ni sedan kan använda som underlag till er ansökan. Detta gör ni genom nedan steg.

1. Navigera till LOK-STÖD i vänstermenyn > SKRIV UT NÄRVAROKORT i toppenmenyn.

2. Bocka i rutan för Kommunalt LOK-stöd och RF-period.

3. Välj RF-period i rullistan.

4. Välj Närvarokort med aktiviteter i nästa rullistan.

5. Välj sedan vilka grupper som ska skrivas ut i sista rullistan.

I närvarokorten visas en sammanställning av deltagartillfällen.