Ibland händer det att en medlem ska flyttas från en grupp till en annan. Det är enkelt att utföra själva flytten i SportAdmin, men det kan skilja sig en aning beroende på ifall personen har en betalning kopplad till gruppen eller inte.

Flytta en medlem

Ni flyttar en medlem genom att gå till Medlemsgrupper i vänstermenyn välj grupp i rullistan klicka på Ändra ute till höger om medlemmen som ska flyttas vid Byt till grupp väljer ni vilken grupp ni vill flytta medlemmen till samt vilken gruppkoppling → Uppdatera.

Beroende på om medlemmen har en betalning kopplad till sig eller inte gör enligt nedan:

Om medlemmen har fått en avisering i första gruppen, men ännu inte betalat

I detta fall kommer aviseringen inte följa med. Aviseringslänken från den första gruppen bryts och blir ogiltig. Därmed behöver medlemmen nu få en ny avisering från den nya gruppen.

Klicka HÄR >> för att läsa hur du aviserar en enskild medlem.

Om medlemmen har betalat sin avisering

I de fall då medlemmen har fått en avisering från första gruppen samt betalat den, kommer den betalda aviseringen från första gruppen (med tillhörande gruppkostnader för den gruppen) följa med till den nya gruppen om medlemmen flyttas.