Definitionen av antal medlemmar skiljer sig från förening till förening. Den vanligaste definitionen brukar vara: har man betalat en medlemsavgift räknas man som en medlem. Det kan också var så att man räknas som medlem genom att endast ligga i en medlemsgrupp.

Nedan finner du några exempel på hur du kan söka fram olika definitionen av en medlem.

Börja med att gå in på “Personregister” i vänstermenyn → “Avancerad sökning” i toppmenyn.

Antal AKTIVA medlemmar som har betalat en medlemsavgift

Gör följande urval:

Period- och grupprelaterade urval

• Period: välj en period (klicka i “Flerval” om fler perioder behöver väljas)
  • Slutat från grupp: Har inte slutat

Urval som berör Gruppfakturor

• Fakturaperiod: välj en period (klicka i “Flerval” om fler perioder behöver väljas)
  • Fakturarad: hoppa över!
  • Kostnadstyp: Medlemsavgift (klicka i “Flerval” om fler kostandstyper behöver väljas)
  • Fakturastatus: Betald

… klicka på “Genomför sökning”.

Antal medlemmar som har betalat en medlemsavgift

Gör följande urval:

Period- och grupprelaterade urval

• Period: välj en period (klicka i “Flerval” om fler perioder behöver väljas)

Urval som berör Gruppfakturor

• Fakturaperiod: välj en period (klicka i “Flerval” om fler perioder behöver väljas)
  • Fakturarad: hoppa över!
  • Kostnadstyp: Medlemsavgift (klicka i “Flerval” om fler kostandstyper behöver väljas)
  • Fakturastatus: Betald

… klicka på “Genomför sökning”.

Antal medlemmar som ligger i en grupp

Gör följande urval:

Period- och grupprelaterade urval

• Period: välj en period (klicka i “Flerval” om fler perioder behöver väljas)

… klicka på “Genomför sökning”.