Med “Insamlingar” kan ni starta en insamling till ett läger, en cup eller annan aktivitet för en specifik grupp, eller för hela föreningen. Ni sätter upp en insamlingssida med ett beloppsmål och annan information, och sedan kan ni dela länken till sidan där ni tycker att det passar bäst.

Så här sätter ni upp en insamlingssida

1. Gå till “Insamlingar” i vänstermenyn som ligger under rubriken “Fler funktioner”.

2. Klicka “Lägg till” för att skapa en ny insamling.

3. Välj att koppla insamlingen till en specifik grupp i föreningen. Är det en insamling till hela föreningen så välj det översta alternativet “Hela föreningen”.

4. Döp insamlingen och välj ett slutdatum för insamlingen.

5. Välj ett belopp som är insamlingsmålet.

6. Välj om insamlingen ska vara aktiverad eller inte. Är den inte aktiverad går det inte att göra en donation.

7. I rutan för övrigt väljer du hur din insamling ska se ut visuellt. Välj två färger, och en bakgrundsbild.

8. I beskrivningen kan du skriva övrig information om insamlingen.

9. När du känner dig nöjd med din insamling, tryck “Spara” för att spara den.

Tänk på att det lagts upp en ny kostnadstyp i samband med att funktionen kopplats på, "Donation". Ni behöver koppla kostnadstypen till ett konto för att det ska dyka upp på rapporter och det ska gå att ta ut en SIE-fil.

Gå till insamlingssida

När din insamling är skapad ligger den antingen under “Aktiva” eller “Inaktiva” i den perioden du skapat den.

1. Klicka på insamlingen igen.

2. Där finns nu en länk till insamlingen som du kan klicka på.

Detta är länken du använder när folk ska komma till din insamlingssida. Kopiera länken och dela den på er hemsida och sociala medier.

Ta emot donationer

När insamlingen är öppen och folk börjar donera kan du följa hur det går på lite olika sätt. Du ser dels hur många donationer som kommit in på insamlingssidan och att “progress-baren” fylls på. Utöver det finns en flik i toppmenyn, “Donationer”, där ni kan följa vem som donerat. Du kan filtrera på Period och grupp, eller se alla donationer i listan.

Insamlingar är föreningsfinansierade och går enligt samma prislista som manuella fakturor, procentsats enligt avtal.